Groep 1-2

Groep 1-2

In onze groepen zitten kinderen van 4, 5 en 6 jaar. We werken volgens de methode Kaleidoscoop. Kaleidoscoop houdt in dat we werken met een vast dagritme. Actief leren is de kern van deze methode. Wij stimuleren kinderen zelf oplossingen te bedenken in een uitdagende leeromgeving. Dat betekent dat de kinderen veel zelf moeten doen, zoals aankleden en opruimen. Er zijn hoeken in
de klas waar kinderen kunnen spelen, de huishoek, bouwhoek en een themahoek.
 
In de kleine groep bieden we dagelijks verschillende materialen aan.
Wij observeren daarbij de kinderen en volgen zo de ontwikkeling. We houden de ontwikkeling van de kinderen in de gaten en bieden hulp waar het nodig is. De ontwikkeling leggen we vast in de KIJK. De KIJK is een leerlingvolgsysteem. Twee keer per schooljaar krijgen de ouders een rapportage. 
 
Wij werken aan de hand van thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kleuters. Maandelijks kiezen wij een nieuw thema. Om de taal te stimuleren gebruiken we de taallijn. De taallijn is een methode.
 
Iedere ochtend hebben de kleuters beweging in de speelzaal. Een keer per week krijgen de kinderen gymles in de grote gymzaal van een vakdocent. In de middag spelen wij buiten als het droog is. Wekelijks krijgen de kleuters muziekles van een vakdocent.
Terug

Josephstraat 12-14

3014 TP Rotterdam

010-4364378

augustinus.dir@nullrvko.nl