Groep 3

Groep 3

Welkom in groep 3! 

Groep 3 is een heel belangrijke groep. Wat leren de kinderen veel. 

De juffen:
-juf Fleur. Zij is er op maandag, dinsdag en donderdag
-juf Jennifer. Zij is er op woensdag en vrijdag
-juf Shamika (onderwijsassistent). Zij is er op maandag t/m donderdag.
-Op sommige dagen is er ook een stagiair/stagiaire in de klas. 

Lezen:
In groep 3 oefenen we eerst alle letterklanken. Al na de eerste weken kunnen alle kinderen al korte woordjes lezen. Ook thuis kunt u oefenen met lezen. In de bibliotheek in Rotterdam, mag uw zoon/dochter gratis boeken lenen. U moet dan kiezen voor AVI-start, AVI M3 of AVI E3. In het begin leest uw kind nog hakkend en plakkend. Het woord "ik" wordt dan uitgesproken als "i-k". Het kind zegt daarna de letterklanken weer aan elkaar vast en zegt "ik". De tweede stap is het zoemend lezen. Ook hier zegt het kind de letterklanken, maar nu juist heel lang. Het woord "boot" wordt uitgesproken als "bboooootttttttt". De laatste stap is het vlot lezen. Bij het vlot lezen lukt het om het woord direct goed te lezen. 

Rekenen: 
In groep 3 oefenen we verder met hardop tellen, voorwerpen tellen en het schrijven van de cijfers. 
Belangrijk is het splitsen van hoeveelheden, het maken van plus- en minsommen, het verdelen van hoeveelheden en het klokkijken (hele, halve en de kwart uren).

Lekkerfit:
De kinderen hebben nu drie keer in de week gym, in de grote gymzaal, bij de gymmeester. De kinderen sporten in een korte broek en een t-shirt. Gymschoenen zijn niet verplicht, maar de kinderen mogen wel gymschoenen dragen. 
De gymles is op maandag, woensdag en donderdag. 

Extra lessen:
-muziekles, op de donderdag, van juf Ottilie
-computerles, op de vrijdag, door meester Mostafa
-knutselles, op de vrijdag, door juf Ana

Wanneer u vragen heeft, kunt u altijd even langskomen. Voor of na schooltijd is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. 
Terug