SMW

SMW

SMW (Schoolgericht Maatschappelijk Werk)

 Schoolmaatschappelijk werk (SMW) is de schakel als het gaat om passend onderwijs, coördinatie en afstemming van hulpverlening in en rondom school. Specifiek voor kwetsbare leerlingen met een extra zorgbehoefte, zoals bijvoorbeeld leerlingen met een ontwikkelingsachterstand, ADHD en autisme of een risicovolle thuissituatie. De schoolmaatschappelijk werker is er om samen met alle betrokkenen te zoeken naar een oplossing op maat, waarbij het belang van de leerling, ouders én school tot zijn recht komt. Doordat onze schoolmaatschappelijk werker op onze school een dag in de week aanwezig is, kan er snel actie ondernomen worden en kan/ wordt verergering van de situatie voorkomen.

U kunt een afspraak met onze schoolmaatschappelijk werker maken via onze intern begeleiders of de leraar van uw kind.

Het schoolmaatschappelijk werk wordt uitgevoerd door een medewerker van WMO Radar, Wendy Maan.

 Even voorstellen: Wendy Maan

Ik ben de (voorschool)schoolmaatschappelijk werker op de school van uw kind(eren). Mijn naam is Wendy Maan en ik ben werkzaam op donderdag op de Augustinusschool.

Als schoolmaatschappelijk werker ben ik er voor u, voor de kinderen en de leerkrachten.

Daarbij kunt u denken aan opgroei- en opvoedvragen, bijzonder gedrag wat u bemerkt bij uw kind, moeilijke situaties zoals een echtscheiding of een overlijden, financiële zorgen e.a. Voor grote en kleine vragen mag u bij mij terecht. Graag bespreek ik samen met u een passende oplossing of hulpaanbod. Dat kan door mij zelf zijn. Bijvoorbeeld uw kind op school helpen meer weerbaar te maken, of ik kan u doorverwijzen naar passende hulpverlening hier in de wijk.

Mobiel: 0611616805 Email: wmaan@wmoradar.nl

 

 

Terug